مشاهده ی رد پای درنای خاکستری در جوار شهر اصفهان
در روز جمعه 12 دی ماه 1399ساعت 10:30 صبح 6 نفر از کارشناسان آوای بوم به قصد پایش و بررسی پرنده های یکی از مناطق شرقی شهر اصفهان (نیزار و جنگل گز دستکاش در غرب روستای ورتون) به سمت این منطقه حرکت کردند. در طول بررسی منطقه، گونه هایی از جمله عقاب دشتی، چکاوک کاکلی، قرقی و … مشاهده گردید.پس از مدتی گشت زنی تعدادی رد پای درنای خاکستری مشاهده شد که وجود این ردپاها در این منطقه به دلیل موقعیت و جغرافیای آن غیر منتظره بود. تیم آوای بوم منطقه را برای تصویر برداری از خود درنا ها پایش بیشتری نمود اما به دلیل دشواری حرکت در نیزار انبوه، در نهایت در این مرحله موفق به تصویر برداری نگردید.
درنای خاکستری گونه ای اجتماعی و معمولا در دسته های بزرگ و معمولا در نزدیکی تالاب ها بیشتر دیده می شود . از تالاب هایی که هر ساله توقف گاه تعداد زیادی درنا می باشد تالاب میقان اراک است. در اصفهان این گونه از دریاچه ی حنا در نزدیکی سمیرم و از تالاب گاوخونی گزارش گردیده بود. مشاهده رد پای درنای خاکستری در منطقه مذکور به دلیل نزدیکی بسیار زیاد به شهر اصفهان و انسان ساز بودن زیستگاه، تا حد زیادی غیرمنتظره بود. به گونه ی درنای خاکستری در زبان فارسی “کلنگ” نیز گفته میشود.
پس از آن منطقه را به قصد بازدید از پرندگان شکاری محل دفن زباله نزدیکی باغ رضوان ترک کرد. در طول مسیر گونه های سارگپه و سنقر نیز مشاهده شد. در ساعت 3:15 دقیقه به محل دفن زباله ی شهر رسیدیم. تعداد زیادی عقاب دشتی، کاکایی سر سیاه و کلاغ در این محل دیده شد.