معرفی برنامه EE 30 Under 30

انجمن آموزش محیط‌ زیست آمریکای شمالی

North American Association for Environmental Education که به اختصار NAAEE نامیده می‌شود در سال 1971 در آمریکا تاسیس گردید. این انجمن به‌طورخاص و بصورت حرفه‌ای در حوزه آموزش حفاظت از محیط‌ زیست فعالیت دارد.
NAAEE در طول 5 دهه‌ی گذشته میزبان بزرگترین کنفرانس سالانه آمریکای شمالی بوده که به منظور آموزش حفاظت از محیط‌ زیست و با مشارکت 25 کشور و بیش از 1000 متخصص هر ساله برگزار می‌گردد.

دستاوردهای NAAEE

نیم قرن فعالیت و پژوهش، NAAEE را به یک پروژه ملی در سطح آمریکا تبدیل نموده که حاصل آن تهیه 5 مجموعه از دستورالعمل‌های ملی برای آموزش حفاظت از محیط‌ زیست و یک مجموعه ششم برای کشورهای در حال توسعه بوده است.
مجموعه دستورالعمل‌های تهیه شده توسط این انجمن بطور گسترده در سیستم آموزشی دانش‌آموزان، معلمان، مربیان، محیط‌بانان، طبیعت‌گردها و کودکان استفاده می‌شود.
NAAEE تحت حمایت سازمان حفاظت از محیط‌ زیست ایالات متحده قرار دارد. این انجمن، شبکه گسترده‌ای از متخصصان را از سراسر جهان گردهم‌ آورده تا با اشتراک گذاری دانش و تحقیقات خود به ساختن جهانی زیست‌پذیر و عادلانه در اقصی نقاط جهان یاری رسانند.

برنامه معرفی و تقدیر از جوانان فعال

NAAEE از سال 2016 برنامه‌ای را شروع نمود که بر اساس آن هر سال تعداد 30 نفر از جوانان تاثیرگذار در آموزش محیط‌ زیست را که زیر 30 سال سن دارند از سراسر جهان شناسایی و انتخاب نموده و ضمن تقدیر از این افراد آنان را در وبسایت خود معرفی می‌کند. نام این برنامه به اختصار EE 30 Under 30 است.
جوانان منتخب در این برنامه به شبکه متخصصین NAAEE وارد می‌شوند و از آن پس با اشتراک‌گذاری تجربیات خود با دیگر اعضا به ارتقاء سطح آموزش‌ها در حوزه محیط‌ زیست در سراسر جهان کمک می‌کنند.

ایرانیان برگزیده در NAAEE

در طی 5 دوره گذشته از سال 2016 تا سال 2021 دو ایرانی موفق به راهیابی به برنامه EE 30 Under 30 گردیده و ضمن راهیابی به شبکه متخصصین NAAEE مورد تقدیر قرار گرفته‌اند.
در سال 2016 خانم مریم قدیری خانپشتی به برنامه EE 30 Under 30 راه یافت. ایشان هم‌اکنون دانشجوی دکترا در دانشگاه پردو آمریکا هستند.
در سال 2017 خانم الهام نصر آزادانی مدیر مدرسه طبیعت چارباغ اصفهان و عضو انجمن حفاظت پرندگان آوای بوم موفق به راهیابی به این برنامه شده و مورد تقدیر NAAEE قرار گرفت. ایشان به تازگی در رشته ی جغرافیا از دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا فارغ التحصیل شدند
فهرست برگزیدگان سال NAAEE برای سال 2022 در ماه آگوست همین سال اعلام می‌گردد و جوانان فعال در عرصه آموزش محیط‌زیست در سراسر جهان چشم براه اعلام این نتایج هستند.

کارگاه و گشت پرنده‌نگری تابستانه فرهنگسرای سراج

به درخواست فرهنگ‌سرای سراج پس از نمایش یک هفتگی تصاویر ثبت شده پرندگان توسط عکاسان آوای بوم جهت آشنایی مقدماتی و ایجاد علاقه در کودکان، در تاریخ ۹تیرماه ۱۴۰۱ آوای بوم، کارگاه آموزشی “آشنایی با پرندگان و پرنده‌نگری” برای کودکان ۸-۱۳ سال برگزار شد. تسهیل‌گر این کارگاه با مشارکت کودکان و نماینده تیم نوجوانان آوای بوم، در مورد پرندگان، تکامل در پرندگان، ویژگی‌ها، چگونگی جذب پرندگان، ماهیت پرنده‌نگری و نکاتی که لازم است در زمان پرنده‌نگری رعایت شود و … به گفت‌وگو و تعامل پرداختند.
پس از آن در تاریخ ۱۰تیرماه ۱۴۰۱ در باغ جوان اصفهان به همراهی و همکاری عضو ویژه آوای بوم و لیدر طبیعت‌گردی آقای امین اخوت و تعدادی از نوجوانان آوای بوم کودکان پس از یادگیری روش استفاده از دوربین دوچشمی جست‌وجو و تماشای پرندگان آغاز نمودند و پس از زمان کوتاهی استراحت و چاشت پرنده‌نگری خود را ادامه دادند. بخشی از پرندگانی که در این گشت پرنده‌نگری مشاهده شد به شرح زیر می‌باشد:
اگرت کوچک، کلاغ ابلق، گنجشک خانگی، پرستوی معمولی، زاغی، دم جنبانک ابلق، هدهد، کبوتر خانگی، سار، کوکو معمولی، مینا، سسک درختی زیتونی، زنبورخوار معمولی، چنگر نوک سرخ، سسک نیزار

رهاسازی یک شاهین در منطقه‌ی حفاظت شده‌ی کرکس

یک شاهین که در خرداد ماه سال ۱۴۰۱ از طرف اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان به انجمن حفاظت پرندگان آوای بوم جهت بررسی، بازپروری و رهاسازی تحویل شده بود در تاریخ ۹ تیرماه در منطقه‌ی حفاظت شده‌ی کرکس رهاسازی شد. رهاسازی این پرنده در حضور رئیس محترم اداره محیط زیست شهرستان نطنز و اعضای انجمن آوای بوم انجام شد.

شاهین (Barbary falcon) که پیش گاها با اسم بحری هم از آن نام برده میشود یکی از پرندگان شکاری ایران است که متاسفانه از گونه‌های هدف برای متخلفان و قاچاقچیان بوده و به همین سبب جمعیت آن در کشور با کاهش محسوسی رو به رو شده است.

با توجه به اینکه شاهین یاد شده از سلامت کافی برخوردار بود، در کمتر از ۱۴ روز مراحل بررسی وضعیت و تغذیه‌ی پرنده انجام گرفته و پرنده به طبیعت برگردانده شد. برای جلوگیری از تغییر رفتار پرنده و اطمینان از سلامت و آمادگی آن، در طول این مدت شاهین با طعمه‌ی زنده تغذیه شد.

در این برنامه‌ی رهاسازی، تیم نوجوانان آوای بوم که به تازگی تشکیل شده است برای حضور دعوت شده بودند که چند نفر از آن‌ها در برنامه حضور یافتند.