واحد شمارش پرنده ها از جمله پرندگان شکاری
واحد شمارش پرندگان همواره مورد اختلاف بوده است و در منابع مختلف واحد شمارش پرنده ها متفاوت آمده است. با مرور زمان اما امروزه از این اختلاف کاسته شده. در این مطلب کوتاه، واحد شمارش پرنده در حال حاضر را به شما معرفی میکنیم و به دیگر واحد های شمارش پرندگان که در منابع مختلف از آن ها یاد شده نیز پرداخته و آن ها را معرفی میکنیم. اما برای خوانندگانی که عجله دارند و میخواهند پاسخ سوال خود را سریع دریافت کنند واحد شمارش فعلی پرندگان را اعلام میکنیم:
در حال حاضر برای اشاره به تعداد پرندگان، نیازی به استفاده از هیچ واحد شمارشی نیست! کافی است تعداد را قبل از نام گونه بیاوریم.
به طور مثال زمانی که میخواهیم به قاچاق ۴ شاهین اشاره کنیم، به کار بردن هیچ واحد شمارشی توصیه نمیشود و کافی است که بگوییم ” ۴ شاهین”. بنابراین نیازی به استفاده از واحد های شمارشی چون “بال”، “فرد”، “بهله”، “طوق” و …. وجود ندارد. با این حال چنانچه برای نگارش یک خبر یا متن باید ضرورتا از یک واحد شمارش پرنده استفاده کنید، توصیه میگردد که برای تمامی پرندگان از واحد “عدد” استفاده شود. به طور مثال “۴ عدد شاهین”.
از جمله واحدهای شمارش پرندگان که در منابع مختلف استفاده شده است میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بال: این واحد شمارش پرندگان در دههی اخیر بیشتر کاربرد یافته بود. به نظر میرسید استفاده از آن برای کاربردی تر کردن واحد های شمارش قبلی بوده است که بیشتر به لاشهی پرندگان اشاره داشته اند. استفاده از این واحد شمارش، به سرعت کاهش یافته و دیگر چندان از آن استفاده نمیشود.
- قطعه: یکی از واحدهای شمارش پرندگان است که در سال های گذشته بیشتر برای اشاره به لاشهی پرندگان شکار شده و یا به عنوان واحد شمارش مرغ و دیگر ماکیان به کار برده شده است. در حال حاضر این واحد شمارش نیز کاربردی ندارد.
- فرد: یکی از واحد های شمارش پرندگان است که در چند سال اخیر در برخی منابع محدود مورد استفاده قرار گرفته است. به نظر میرسد استفاده از این واحد شمارش با توجه به آنکه بیشتر در ارتباط با شمارش انسان ها به کار میرود، عملا ناکارآمد بوده و غیر ضروری است.
- طوق: بیشتر برای شمار کبوتر ها استفاده میشود. این واژه در میان پرنده فروشان بعضا رایج است اما در اخبار و متون نیازی به استفاده از آن نیست.
واحد شمارش پرنده شکاری
واحد شمارش پرندگان شکاری از جمله عقاب ها، شاهین ها و جغد ها در گذشته بهله بوده است. در حال حاضر اما این واحد شمارش پرنده شکاری کاربرد خود را از دست داده و چندان در میان مردم شناخته شده نیست. بنابراین در حال حاضر واحد شمارش پرندگان شکاری نیز همانند دیگر پرندگان است به این معنا که نیازی به استفاده از هیچ واحد شمارشی نیست و کافی است تعداد را پیش از نام پرنده بیاوردید. به طور مثال ” هفده پرنده ی شکاری” و یا ” ده عقاب طلایی و پانزده شاهین”.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.